Herkese slmlar bulduğum ufak zamandan tankadin arkadaşlara bir guide hazırlıyım dedim...ICC gelmesiyle beraber raid ortamı biraz şenlensede yeterli düzeyde olduğunu düşünmüyorum ama ICC tanklık yapmak oldukça keyifli...
Yaptığım araştırmalar ve 2 haftadır ICC farm yaptığımızdan dolayı bazı talenlerimde oynamalar yaptım Tolga ile benzer talent kullanıyorduk ancak bu haftaki ICC progressimizde talentimi değiştirdim ve ilerde belirceğim hale getirdim...Core talent dediğimiz talentler ile yardımcı olan talentleri tekrar elden geçirelim....
Retribution:
- %5 parry aviodance stats olduğundan heleki ICC deki debuff düşünüldüğünde alınması gereken temel talentlerden...
- Kimi arkadaşlar 2 talent versede yine klasik 969 Rotasyonu bizim main tps rotasyonumuzdur bu sebeple 2 talent verip rotasyonu kırmak bana pek mantıklı gelmemekte...
Protection:
- Strength bize mitigation (Block Value) ve threat (Attack Power and Block Value) sağlaması nedeniyle en önemli tps talentlerimizden birisi...
- %5 dodge aviodance stats olduğundan heleki ICC deki debuff düşünüldüğünde alınması gereken temel talentlerden...
- Mitigation/Treat için alınması gereken bir talent.
- Armor sadece fiziksel mitigation sağlamakta bosslarında sert vuruşları için alınması gereken bir talent
- Kazandığımız + armor mitigation için gerekli her ne kadar sağladığı +healing druidin ağaç formu ile stacklenmesede druidsiz bir partyde faydalı olcaktır...
- Temel Buffımız sağladığı mitigation %10 sta ve mana ile olmazza olmaz...
-Daha fazla HP ve Divine Protection cdsini düşürmesi nedeniyle kesinlikle alınmalı...
- Main tps talentimiz 1h silah takılı olduğu sürece yaptığımız her dmg %10 fazla vuracaktır...
- Divine Plea+Sanc ile kullandığımızdan tek talent verilmesi yeterlidir...Saniyede alınan 1k dmg için 250 mp5 gibi bir değer sağlamakta (heal alındığı zaman)
- Mitigaion için alınması gereken ayrıca çoklu moblarda sağladığı tps faydalı...
- En önemli survival talentimiz %35te sağladığı mitigation yanı sıra overkill olsak dahi hiç bişi olmamış gibi yola dewam ediyoruz
- Block tanking her ne kadar paladin için ölsede sağladığı mitigation yine önemli bir katkı ayrıca tps açısında gerekli bir talent...
- Sağladığı sta ve expertise sayesinde hem survival hem tps hemde gelebilcek haste-parry attacklar için önemli talent...
- 1H specc talentinden sonra 2. kuvvetli tps talentimiz...
- Main pull talentimiz olması yanında atılan main targetı silence(
) etmesi büyük avantaj treat konusunda glyhp ile kullanıldığında tatmin edici...
- DPlea refresh etmesi yanında alınan spell dmg düşürmesi nedeniyle mitigation için alınması gerekli...
- 3% damage mitigation ve silence sağlaması nedeniyle alınmalı...
- Karşıdan gelen melee attackları %17 gibi bir değerle düşürmesi nedeniyle alınması gereken bir survival talent daha...Bunun yanı sıra HoJ Cdsini düşürmesi (her ne kadar bu talenti cazip tarafı olmasada artısı) ve yapılan datasheetlere göre(tooltpite belirtilmemesine karşın) judgementların Seal proclatmasını sağlamakta buda retri talentte verilen 1 puan Conviction talenttine eş değer...(ortalama 65 dps)
- Tps rotasyonumuzun parçası ve en fazla dps yapmamızı sağlayan skill...
Yardımcı Talentler....
- Her ne kadar retri pala talenti olsada retri paladin olmadığı zaman kendinize ve diğer arkadaşlarınıza sağlayacağınız crit dmg arttırımı sağlayacaktır...
- Harika bir mitigation talenti. Demoralizing Shout/Roar gibi ancak, pasif olarak aktif olması nedeniyle tercih sebebi bununla beraber dk tank ile girdiğiniz raidlerde oldukça faydalı, melee attacklarımız ve HotR ile aktif olmakta.Bossuna göre değişmekle beraber %15 ile %30 mitigaiton sağlamakta...
- Artık eskisi kadar savunmadığım bir talent fazla crit elbette tps için gerekli heleki peak tps için 1 talent aşaa yukarı 50 tps sağlamakta...
- %3 fazla dmg yanında belirtilen moblarada %3 dmg sağladığı için 3. tps kaynağımız diyebiliriz...
- Tüm instant büyülerde %2 mana regerasyonu sağlamakta 1 puan verilmesi yeterli..
- Zayıf bir tps talenti olmasına rağmen çoklu mob tanklamada kullanılabilcek bir talent bunun yanı sıra
proclamasına katkısı war bu sebeple anılabilcek bir talent 1 puan başına 24 tps sağlamakta...
Bu açıklamalar doğrultusunda talent dizlimi...53/18 olmakta...
Sağladığı mitigation dolayısıyla ben oldukça memnun kaldım diyebilirim...Daha az dmg aldım eski talentime göre ilerki bossların nasıl vuracağını bekler oldum....
Keyifli Oyunlar...
Yaptığım araştırmalar ve 2 haftadır ICC farm yaptığımızdan dolayı bazı talenlerimde oynamalar yaptım Tolga ile benzer talent kullanıyorduk ancak bu haftaki ICC progressimizde talentimi değiştirdim ve ilerde belirceğim hale getirdim...Core talent dediğimiz talentler ile yardımcı olan talentleri tekrar elden geçirelim....
Retribution:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
Protection:

Yardımcı Talentler....
Bu açıklamalar doğrultusunda talent dizlimi...53/18 olmakta...
Sağladığı mitigation dolayısıyla ben oldukça memnun kaldım diyebilirim...Daha az dmg aldım eski talentime göre ilerki bossların nasıl vuracağını bekler oldum....
Keyifli Oyunlar...