Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Raft İncelemesi ve İşe Yarar Tavsiyeler

Keremcem156 Çevrimdışı

Keremcem156

11ofprofu
Katılım
13 Mar 2020
Mesajlar
272
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Raft indie bir firma olan Redbeet Interactive tarafından yayınlanmış olan hayatta kalma/keşif oyunudur. Küçücük bir sandal üzerinde gözlerinizi açtığınız ve her yerin su olduğunu gördüğünüz oyunda asıl amacınız nihai hedefe ulaşmak. Bu yolda size rehberlik etmesi için Raft İncelemesi hazırladık. Umarız yardımcı olur.

Raft İncelemesi
Raft İncelemesi konusundan önce ilk önce oyunun hikayesine biraz değinelim. Dünya bir yok oluşun eşiğinde ve siz de hayatta kalmak zorundasınız. Gözlerinizi açtığınız bir gün neler olduğunu anlayamıyorsunuz ve etrafa baktığınızda ise her yerin su olduğunu görüyorsunuz. İşin garip tarafı da hiçbir şey hatırlamıyor oluşunuz. Öncelikle oyun arayüzünden bahsedecek olursak biz oyun severleri oldukça sade bir arayüz karşılıyor. Bu menüde kendinize özel karakter oluşturabilir, yeni oyun oluşturabilir ya da başkalarının oynadığı oyunlara katılabilirsiniz.

Raft Oldukça Sade Bir Ana Menüye Sahip
Oyun içerisine geldiğimizde ise yine oldukça sade bir ekran karşımızda bizi bekliyor. Sol alt köşede karakterimizle ilgili anlık olarak sağlık, açlık, susuzluk gibi bilgilere erişebilirken alt kısımda ise hızlı envanteri görebiliriz. “1,2,3,4,5…9” gibi tuşlar ile envanter slotları arasında geçiş yapabileceğiniz gibi mouse tekerleği ile de aynı görevi yapabilirsiniz.

enMJz0.jpg

Raft Oldukça Sade Bir Oyun İçi Arayüzüne Sahip

Raft Tavsiyeleri
Oyuna küçük bir tahta parçasının üzerinde başlıyorsunuz. Etrafınızda akıntıya kapılıp yüzen çöpleri toplayarak salınızı geliştirmeli ve daha dayanıklı hale getirmelisiniz. Çünkü birazdan hemen dibinizde belirecek köpek balığı sizi yemek için can atıyor. Hiç vakit kaybetmeden etraftaki odun ve plastikleri toplamaya başlayın. Elinizde ki kancayı fırlatarak uzaktaki çöpleri toplayabilirsiniz. Mouse sol tıkına ne kadar uzun basarsanız o kadar fazla uzağa gönderebilirsiniz. Çöpleri toplamaya devam edin. İlk yapmanız gereken iş bir bardak ve su ısıtıcısı yapmanız. Su ilk önceliğiniz olsun çünkü etrafta gördüğünüz varillerden soğan, patates gibi yiyecekler bulabiliyor olsanız da su kaynağınız maalesef yok. Su ısıtıcısını yaptınız, bardağı elinize aldıktan sonra denize sol tıklayıp içini doldurdunuz. Şimdi ısıtıcıya doğru yönelin ve sağ tıklayın. Eğer sol tıklarsanız bardağın içindeki tuzlu suyu içersiniz ve susuzluğunuz daha da artar. Evet ilk işimiz tamam. Şimdi bol bol tahta plastik ve yaprak bulmalı ve salınızı büyütmelisiniz. Ocak için yer gerekiyor. Ayrıca sakın unutmayın su ısıtıcısında her zaman temiz su bulundurmalısınız. Şahsi fikrime göre salı kare şeklinde büyütmektense tek yöne yatay olarak büyütmek daha sağlıklı. Neden? diye soracak olursanız şayet şöyle açıklayabiliriz. Oyunun ortalarına doğru artık etrafınızda yüzen çöplüklerin hiçbirini kaçırmamanız gerekmekte. Bu yüzden çöpleri toplaması için ağlar yapmanız gerekecek. Ağlar ayırt etmeksizin her türlü çöpü tutmakta fakat ağ yapımı biraz meşakkatli. Aynı şekilde ocağı da yaptıktan sonra işiniz nispeten biraz daha kolaylaşmış olacak. Bundan sonrası tamamen size kalmış. İsterseniz büyük bir gemi yaparsınız isterseniz kurtulmak için Araştırma Tezgahı yaparsınız. Ne isterseniz o olsun.

Raft Sistem Gereksinimleri

MİNİMUM:
  • İşletim Sistemi: Windows 7 or later
  • İşlemci: 2.6 GHz Dual Core or similar
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 500 series or similar
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 3 GB kullanılabilir alan
ÖNERİLEN:
  • İşletim Sistemi: Windows 7 or later
  • İşlemci: Intel Core i5 2.6GHz or similar
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 700 series or similar
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 3 GB kullanılabilir alan
Raft Nasıl İndirilir?
Raft oyununu Steam Sayfası üzerinden 30₺ karşılığında satın alabilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar