Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Metin2'nin görünmeyen yüzü ve oyuncu durumu

looP

09ofoyuncu
Şube
Kütahya
​​Merhabalar arkadaşlar,

Online ve sanal oyunların ileriye dönük bağımlılık yaptığını biliyormusunuz? Biliyorsunuz ya da umursamıyorsunuz. Online oyunlardaki Bağımlılık...
Bilgisayar başında oturmanız kendinizi ve vücudumuza
büyük bir tehdide alır!
Ben bir Metin2 hayranıydım ve odadan 14-13 saat çıkmazdım.
Bir zaman sonra sorunlar başladı.
Aileden; bırakacaksın,oynamayacaksın,Bilgisayarı açmayacaksın,3 saatten fazla oturmayacaksın,gezmeye gidiyoruz geleceksin, az kitap oku ders çalış tembelleştin,bak o okuyor sen anca oyun oyna (salak!) vb. Şeklinde söylemler geldi.
Tabi aileler bu tür söylemlerde bulunmasını tavsiye etmiyorum! Çünkü kişi daha çok
hefeslenir daha çok hırslanır daha çok size inat yapar...

Mesela: Bir karakter oluşturulur. İlk adımlar olarak;
Canavar keserler Expleri ve seviyeleri yükselmesi için. Bunuda yapmak bazıları için sıkıcı veya zordur onun için bir miktar oyuna para yatırılmaya başlanır. Bu paralar gerçek oyun parası için harcanılır genellikle. Oyun için harcanılan paranın onca fedakarlıktan (Okul harçlığı vb.) geldiğini hepimiz biliriz.

Zaman gelir geçer Örneğin: Metin2'de karakterini 70 seviyeye çıkarırsın ve bırakamamak imkansizdır artık iş işten geçmiştir. Oyuna bağımlı olmuşsunuzdur. Mesela "zaten 20 seviye kaldı şimdi ben gece,gündüz kasarım (exp yükseltirim ) 20 günde 99 seviyeye ulaşırım,okul ve asıl arkadaş ortamında herkes beni konuşur,saygı duyar" dersiniz. Ama bunun sonu gelmez 1 ay geçer,2 ay geçer,
2 sene geçer anca 70-80 level olursunuz,ondan sonra kasmanız zorlaşır. Ve 70-80 level'a gelene kadar ki vazgeçtiğiniz fedakarlıklarda cabasıdır.

Ben bir de kendimden örnek vermek istiyorum;

Herkes gibi ilk olarak "Caunter-Strike,Half-Life,GTA" türü oyunlarla internet kafede sonunu getiremeyeceğim bağımlılığa ilk adımı atmıştım. Metin2, KO, Sro gibi oyunlara başlama sebebi genellikle arkadaş tavsiyeleridir.
Bende bir arkadaşın önerisi üzerine ilk online oyun olarak "Metin2" oyunu ile başladım.
İnternet kafeye her geçen gün daha fazla vakit ayırıyordum, ne yalan söylüyeyim bir oyun için hırsızlık yapacağım aklıma gelmezdi..
Evimize bilgisayar alındı ve daha fazla oynamaya başlamıştım. Dersleri umursamıyordu bile. Hatta en son SBS sınavına geç girip sınavdan ilk ben çıkmıştım.
Anlatamayacağım çok şey var ki yazmakta seçici davranıyorum. Emin olun benim yaşadıklarımın daha kötüsünü yaşamış hayatı kararan insanlar vardır.

Ya şuan? Geçen sene evimize hırsızın girip bilgisayarı çalmasıyla ve 9.sınıf tekrarına kalmamla bu oyun bağımlılığına son verdim.
Daha da kötüsü olabilirdi şükür ki eğitim hayatımı sonlardırmadı.
Size bu konu ile oyunlardan uzak durun demiyorum sadece bu bağımlılık evresine karşın duyarlı ve bilinçli olun.

Size ne olacakları anlatayım.

*En büyük zararları;

​1​-Sinir bozukluluğu.

2-Akıldan çıkaramama.(karakterini)

3-Derslerdeki başarısızlık.

​​​​4-​O​​kulunda devamsızlıklar.

​5-Metin2 olmadan hayatın anlamsız gelmesi.

​6-Arkadaşlarından,aileden bağ kopukluluğu.

​7-Her g​ün her saat Metin2 oynama isteği, dışarı çıkamamak,yemek veya içecekleri bilgisayar başındatüketmek,lavabo isteksizliği.

​8-Karakter seviyesini yükseltme isteği.

​9-İlk başlarda olmasada 2-5 ay sonra unutkanlık.(Genellikle kalıcı)

10​-Aile içinde ve okulda saygısızlık,hırçınlık, kavga isteğinin güçlenmesi,gerçek hayatta böyle bir oyun kurma isteği.

​11-Yine oyuna ufak tefek olarak başlayan para transferi.

​13-Profesyonel olunca veya yüksek bir kademeye gelince, Karakterine binlerce lira harcama.

​13-Hırslı olma,oyunu sürekli oynama istegi.

​14-Oyun haricinde hiçbir şeye önem vermeme.

15-Gerçek hayatta geç cevap verme.

​16-Oyunda ciddiyetlilik ve tükçemizi düzgün kullanma fak​​at ge​rçek hayatta sözlerinkarışması,konuşamamak,konuşma isteğinin olmaması.

​17-Oyunu 5-6 saat oynadıktan sonra yatarken veya oyundan kopma durumunda oyunu kafasında kurma hep oyunu düşünme,yeni planlar ,yeni kararlar verme.

*Fiziksel zararları

1-Kafada bulanıklılık.

​2-Fazla bilgisayar durma; gözlerde bulanıklılık, göz kayması,kanlanma,uzağı görememe.

​3-Kamburluk.

*Nasıl bağımlı olmadan oynayabilirim?

ilk olarak hayatınızı gözden geçirin. (Oyundan önce ve sonraki)
Bağımlı olduğunu düşündüğünüz oyuna ne kadar zaman harcadığınıza bakın.
Sakin bir yere gidip düşünün.sadece orada oyun oynuyorsunuz, ailenizden bi haber, belki tek çocuksunuz kardeşiniz yok arkadaşlarınız sanaldan,bir eliniz mause'da diğer eliniz ise klavyede! oyunu oynuyorsunuz 7/24 zamanınızı orada geçiriyorsunuz. Billgisayarın tek sizin elinizde olduğunu düşünün! Bu sanal oyunlar geçicidir 5 sene oynarsiniz boşa oynarsınız.

Ha elde ettiğiniz ne olur? Hesabınızı satıp parasını almak mi? Zamanı bir miktar paraya değişmek ne kadar doğru?
Tamam onuda geçelim bu oyunlardan sıkı dostluklar elde ederseniz benim elde ettiğim onca insan gibi. Bu dostların size faydası ne olur? Gerçek hayatta yapamadığınız muhabbet mi?..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri