Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Lagı Sona Erdirmek İçin Güvenlik Duvarını Acmak

acemi-suikastci

03ofkosucusu
Şube
Karabük
Uyarı 1. Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız bilgisayarı iyi bilen birisinden yardım alın. Bu yazı üst düzey bilgisayar kullanıcıları içindir.

Uyarı 2. Burada yapacağımız işlem Güvenlik Duvarını kapatmak, ve Cabal'a ait portları açmak. Eğer bilgisayarınızda çok önemli veriler varsa bu konuyu esgeçin. Bilgileriniz hacker tehlikesi altına girebilir.

Uyarı 3. Burada amacımız Cabal'dan gelen paketleri tarattırmadan bilgisayara sokmak. Yani lagı ve dc olmayı hissedilir derecede önler. Ancak, Yanlış bir port açarsanız hackerler bilgisayarınıza rahatlıkla bağlanabilir. O yüzden 3. kez uyarıyorum. Eğer bilgisayarla aranız iyi değilse başkasından yardım alın.

Lag'ı Azaltmak ve Dc Olmayı Engellemek ;

Öncelikle Adsl/Splitter aldığınız zaman size verilen Adsl Ayarları Websitesini kullanım kılavuzundan bulun. (10.0.0.1 gibi bir sitedir.) O siteye girin.

Ayar sitesine girdiğiniz zaman Port Ayarlarıyla oynamak için "Gelişmiş/Advanced" bölümüne geçin. Buradaki ayarlarla Cabal Online'dan gelen paketleri temiz olarak gösterip FireWall'ı kapatmak.

"Port Forwarding Section/Port Yürütme Bölümü"'ne geldiğinizde “Add Entry” yada “Add TCP/UDP Entry” sekmelerini görüceksiniz. Bunlardan birini bulup seçtiğinizde size extra bilgiler sorucaktır. “External Port”, “Local IP” ve “Internal Port”.

External ve Internal portlara 38111-38125 yazın. Local IP'ye ise TCP/IP addresinizi yazın.

Not ; TCP IP Adresini bulmak için Başlat -> Denetim Masası -> Ağ Bağlantıları'na girin. Bağlantınıza sağ tıklayıp "Status/Ozellikler" diyin ve "Support/Yardım" sekmesine tıklayın. IP Adresiniz orada yazıyor.

Eğer orada Automatic DCHP "IP Adresini kendisi alsın." sekmesi seçiliyse kendi IP adresimizi bulmamız gerekir, Eğer IP Adresi yazıyorsa sorun yok.

Bu siteden IP adresinizi bulabilirsiniz :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Protokol Tipi için,TCP'yi seçin. Save/Kaydet'ye tıklayın ve OK'e basın.

Şimdi aynı işlemi UDP protocol sekmesinde yapın.

Herşeyi kaydedip kapatın.

FireWall Kapatmak ve Port Açmak.

Eğer Windows XP Kulanıyorsan Başlat -> Denetim Masası -> Windows Güvenlik Duvarı'na girin.

* Ozel durumlar sekmesinde Port Ekle seçeneyine tıklayın. Ismini "Cabal Online TCP" yazın ve Port numarası olarak 38111-38125 girin. TCP'ye tıklayın ve "Tamam" deyin.
* Tekrar Port Ekle sekmesine tıklayın, Ismini "Cabal Online UDP" olarak girin, port numarasınıda 6800-6899 olarak girin. UDP'yi seçin ve Ok'e tıklayın.

Bu işlemlerden sonra Başlat -> Çalıştır'a tıklayıp, sırasıyla ; (Her 2 işlemde dahil.)

ipconfig /flushdns yazıp Enter'a basın.
ipconfig /release yazıp Enter'a basın.
ipconfig /renew yazıp Enter'a basın.

Internetiniz yenilenir. (Bu aşamada yaklaşık ~2 dakika internet bağlantınız kopar.) Yeni ayarlar kaydedilir.

Kolay gelsin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri