hoPPaLApaSam
06ofkalfasi
1.Adım : Oyun içinde "U" Tuşunu kullanarak Makro penceresini açıyoruz.
2.Adım : Makro oluşturmak için bulunduğumuz penceredeki "Yeni" Tuşunu kullanıp makro hazırlığına başlayıyoruz.
3.Adım : Sağ kısıma açılan pencere yeni oluşturacağımız makronun ( Adını - Skill Bar Sembolünü - Makro İşlevi ) gibi bilgileri gireceğimiz kısımdır aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi oluşturmak istediğiniz Makro'nun Adını, Sembolünü ve Makro İşlevini kendi isteğiniz doğrultusunda doldurabilirsiniz.
4.Adım : Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi basit makro adını , sembolünü ve makro işlevini yazdıktan sonra alt kısımdaki " Kaydet " tuşunu kullanarak oluşturduğumuz Makroyu kaydedebilirsiniz. Oluşturduğunuz Makro sol kısımdaki " Liste " başlığı altına kaydedilecektir.
5.Adım : Oluşturduğunuz makroyu kullanmak için Skill bar kısmına kaydırıp bırakmanız yeterlidir.
6.Adım : Kullanmak istemediğiniz makroları kaldırmak için Makro penceresindeki oluşturmuş olduğunuz makrolardan kaldırmak istediğinizine tıklayıp alt kısımda bulunan " Sil " tuşunu kullanarak makroyu listeden kaldırabilirsiniz.
7.Adım : Oluşturduğunuz Makro üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız makronuzu seçip alt kısımdaki " Düzenle " tuşunu kullanabilirsiniz.
--------------------------------------
Komutlar ;
/Skill : Makro Penceresine giriniz Makro komut kutusuna '/Skill [skill adı]' girin (Köşeli parantezleri kullanmayın). Makro'nun düzgün çalışması için boşluklar dahil skill adını eksiksiz girmeniz gerekir.
Örn : /Skill Yoğunluk Mantrası III
:arrow: /Use : Makro Pencersine giriniz Makro komut kutusuna '/Use [Eşya adı]' girin (Köşeli parantezleri kullanmayın). Makro'nun düzgün çalışması için boşluklar dahil Eşya adını eksiksiz girmeniz gerekir.
Örn : /Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Gömleği
:arrow: /QuickBar x y z : Makro Pencersine giriniz Makro komut kutusuna /Quickbar [Quickbar tip] [Quickbar satır sayısı] [Quickbar numarası]' Quickbar numaraları: Temel Quickbar (1), Alt Quickbar (2), Ctrl Quickbar (3), ve Sağ Quickbar (4)
Örn: /Quickbar 4 1 8 ( Sağ Skill barı'nın yukarıdan aşağıya 8. kutusundaki vs vs.. )
:arrow: /Delay : Gecikme saniye cinsinden ölçülür.
Örn: /Delay 3 - Bu şekilde yazıldığında 3 saniye bekledikten sonra diğer skill'e geçiş yapar.
:arrow: /Chatcommand Chat : Makro Pencersine giriniz Makro komut kutusuna /[Sohbet Modu] [metininiz].
Örn: /Whisper Merhaba! - /Fısıltı Merhaba! - /3.Grup arama Merhaba!
PARAMETRELER
:arrow: %Self : Kendinizi seçerken kullanın
:arrow: %Pet : Evcil hayvan seçerken kullanın
:arrow: %PartyN_Pet : Parti üyesine ait bir evcil hayvan seçerken kullanın
:arrow: %Support : Seçilen hedefin hedef seçin
:arrow: %AutomaticSelect : Otomatik Seçim (Kısayol: Tab)
ÖRNEK MAKRO
KANTOR - CHANTER MANTRA MAKRO
/Skill Yoğunluk Mantrası III
/delay 0.9
/Skill Hız Mantrası I
/delay 0.9
/Skill Kazanma Mantrası V
/delay 0.9
/Skill Hiddet Sihri I
/delay 0.9
/Skill Kaya Koruması I
/delay 0.9
/Skill Sağlık Bereketi II
/delay 0.9
/Skill Rüzgarın Vaadi V
---
/Skill Uyanışın Sihri I
/delay 1
/Skill Dikkatli Karşılama I
/delay 1
/Skill Çığır Sihri I
/delay 1
/Skill Mükemmel Karşılama I
/delay 1
/Skill Koruma Sihri I
---
/Quickbar 4 1 8
/delay 15.5
/Quickbar 4 1 9
/delay 15.5
/Quickbar 4 1 10
/delay 0.7
/Quickbar 4 1 11
---
EŞYA DEĞİŞTİRMEK İÇİN
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Gömleği
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Pantolonu
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Çizmeleri
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Omuz Zırhı
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Eldivenleri
---
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Omuz Zırhı
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Eldivenleri
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Gömleği
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Pantolonu
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Çizmeleri
NOT : Makrolarınızı sorunsuz çalışabilmesi için ping seviyenizin düşük olması gerekmektedir. Ayrıca oyunu türkçe oynayanlar oyuna her girdiklerinde makrolarını yeniden yazmaları gerekmektedir nedeni oyun alt yapısının henüz oturmuş olmamasından kaynaklandığı için Türkçe Karakterleri "ı - ö - ü - ğ - ş - ç " karakterlerini " i - o - u - g - s - c " harflerine çevirmektedir bu yüzden makrolar çalışmamaktadır. Makrolarınızı hızlı güncellemek için Bilgisayarınızın masaüstüne "Not Defteri " oluşturup önceden hazırlamış olduğunuz makrolarını oraya kopyalabilirsiniz bu şekilde oyuna girdiğinizde tekrar tekrar skill isimlerini yazmanıza gerek kalmayacaktır.

2.Adım : Makro oluşturmak için bulunduğumuz penceredeki "Yeni" Tuşunu kullanıp makro hazırlığına başlayıyoruz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
3.Adım : Sağ kısıma açılan pencere yeni oluşturacağımız makronun ( Adını - Skill Bar Sembolünü - Makro İşlevi ) gibi bilgileri gireceğimiz kısımdır aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi oluşturmak istediğiniz Makro'nun Adını, Sembolünü ve Makro İşlevini kendi isteğiniz doğrultusunda doldurabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
4.Adım : Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi basit makro adını , sembolünü ve makro işlevini yazdıktan sonra alt kısımdaki " Kaydet " tuşunu kullanarak oluşturduğumuz Makroyu kaydedebilirsiniz. Oluşturduğunuz Makro sol kısımdaki " Liste " başlığı altına kaydedilecektir.

5.Adım : Oluşturduğunuz makroyu kullanmak için Skill bar kısmına kaydırıp bırakmanız yeterlidir.

6.Adım : Kullanmak istemediğiniz makroları kaldırmak için Makro penceresindeki oluşturmuş olduğunuz makrolardan kaldırmak istediğinizine tıklayıp alt kısımda bulunan " Sil " tuşunu kullanarak makroyu listeden kaldırabilirsiniz.

7.Adım : Oluşturduğunuz Makro üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız makronuzu seçip alt kısımdaki " Düzenle " tuşunu kullanabilirsiniz.

--------------------------------------
Komutlar ;
/Skill : Makro Penceresine giriniz Makro komut kutusuna '/Skill [skill adı]' girin (Köşeli parantezleri kullanmayın). Makro'nun düzgün çalışması için boşluklar dahil skill adını eksiksiz girmeniz gerekir.
Örn : /Skill Yoğunluk Mantrası III
:arrow: /Use : Makro Pencersine giriniz Makro komut kutusuna '/Use [Eşya adı]' girin (Köşeli parantezleri kullanmayın). Makro'nun düzgün çalışması için boşluklar dahil Eşya adını eksiksiz girmeniz gerekir.
Örn : /Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Gömleği
:arrow: /QuickBar x y z : Makro Pencersine giriniz Makro komut kutusuna /Quickbar [Quickbar tip] [Quickbar satır sayısı] [Quickbar numarası]' Quickbar numaraları: Temel Quickbar (1), Alt Quickbar (2), Ctrl Quickbar (3), ve Sağ Quickbar (4)
Örn: /Quickbar 4 1 8 ( Sağ Skill barı'nın yukarıdan aşağıya 8. kutusundaki vs vs.. )
:arrow: /Delay : Gecikme saniye cinsinden ölçülür.
Örn: /Delay 3 - Bu şekilde yazıldığında 3 saniye bekledikten sonra diğer skill'e geçiş yapar.
:arrow: /Chatcommand Chat : Makro Pencersine giriniz Makro komut kutusuna /[Sohbet Modu] [metininiz].
Örn: /Whisper Merhaba! - /Fısıltı Merhaba! - /3.Grup arama Merhaba!
PARAMETRELER
:arrow: %Self : Kendinizi seçerken kullanın
:arrow: %Pet : Evcil hayvan seçerken kullanın
:arrow: %PartyN_Pet : Parti üyesine ait bir evcil hayvan seçerken kullanın
:arrow: %Support : Seçilen hedefin hedef seçin
:arrow: %AutomaticSelect : Otomatik Seçim (Kısayol: Tab)
ÖRNEK MAKRO
KANTOR - CHANTER MANTRA MAKRO
/Skill Yoğunluk Mantrası III
/delay 0.9
/Skill Hız Mantrası I
/delay 0.9
/Skill Kazanma Mantrası V
/delay 0.9
/Skill Hiddet Sihri I
/delay 0.9
/Skill Kaya Koruması I
/delay 0.9
/Skill Sağlık Bereketi II
/delay 0.9
/Skill Rüzgarın Vaadi V
---
/Skill Uyanışın Sihri I
/delay 1
/Skill Dikkatli Karşılama I
/delay 1
/Skill Çığır Sihri I
/delay 1
/Skill Mükemmel Karşılama I
/delay 1
/Skill Koruma Sihri I
---
/Quickbar 4 1 8
/delay 15.5
/Quickbar 4 1 9
/delay 15.5
/Quickbar 4 1 10
/delay 0.7
/Quickbar 4 1 11
---
EŞYA DEĞİŞTİRMEK İÇİN
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Gömleği
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Pantolonu
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Çizmeleri
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Omuz Zırhı
/Use Amansız Güç Dövüşünün Zincir Eldivenleri
---
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Omuz Zırhı
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Eldivenleri
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Gömleği
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Pantolonu
/Use Tiamat Koruma Birliğinin Zincir Çizmeleri
NOT : Makrolarınızı sorunsuz çalışabilmesi için ping seviyenizin düşük olması gerekmektedir. Ayrıca oyunu türkçe oynayanlar oyuna her girdiklerinde makrolarını yeniden yazmaları gerekmektedir nedeni oyun alt yapısının henüz oturmuş olmamasından kaynaklandığı için Türkçe Karakterleri "ı - ö - ü - ğ - ş - ç " karakterlerini " i - o - u - g - s - c " harflerine çevirmektedir bu yüzden makrolar çalışmamaktadır. Makrolarınızı hızlı güncellemek için Bilgisayarınızın masaüstüne "Not Defteri " oluşturup önceden hazırlamış olduğunuz makrolarını oraya kopyalabilirsiniz bu şekilde oyuna girdiğinizde tekrar tekrar skill isimlerini yazmanıza gerek kalmayacaktır.