Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Rehber Android Studio Nedir? Ne İşe Yarar? Kurulumu Nasıl Yapılır? Kullanımı Ile İlgili Diğer Bilgiler

Greatking

Admin
Katılım
23 Temmuz 2013
Mesajlar
919
Tepkime puanı
86
Puanları
28
Discord
greatking
Cinsiyetiniz
Bay
Şube
Bursa

Android Studio Nedir?​

Android şu anda dünyanın en popüler işletim sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu popülaritenin arkasında yatan en önemli etken ise kullanılan mobil cihazların birçoğunun Android işletim sistemli olması. Ayrıca Google, uygulama geliştiricileri de dikkate alarak çalışmayı daha rahat hale getiren bir ortam oluşturmak istiyor. Bu amaçla, 2013 yılında Android Studio uygulamasını geliştiricilerin kullanımına açtı. Android Studio, geliştiricilerin uygulama tasarlayıp test etmesine ve uygulamada kolayca hata ayıklamasına olanak tanır.Google, Android Studio'yu ilk olarak 16 Mayıs 2013'teki I/O etkinliğinde tanıttı. Programlama dili olarak Java kullanılmaktadır. Bu platformun yazılım geliştiriciler için avantajlarından biri de platformlar arası yazılımları desteklemesidir. Bu nedenle, burada birden fazla işletim sistemi için geliştirme ve dağıtım mümkündür.

Ayrıca Android Studio, Apache 2.0 lisans ile sunulmaktadır. Bu, onu açık kaynak yapar ve tüm geliştiriciler için daha rahat bir ortam yaratır.

Android Studio Ne İşe Yarar?​

Google'ın 'sinin amacı, özellikle yeni Android Studio geliştiricileri için yeterli alan sunmaktır. Bunu yaparken mobil iletişim teknolojisinin daha hızlı gelişmesine katkıda bulunmak istiyor.Bunun için arayüzünü daha anlaşılır ve içerdiği araçları kullanarak mobil uygulama oluşturmak isteyen programcıların işini kolaylaştıracak şekilde tasarlıyor.

Bu,
Android telefonlar ve tabletler için oyun veya mobil uygulama geliştirmek isteyen yazılım geliştiricilerin Android Studio'nun sunduğu hizmetleri kullanmasına olanak tanır. Uygulamanızı yazarken veya geliştirirken bir hata yaparsanız, sorunu aynı yerde düzeltebilirsiniz.

Android
Studio ile geliştiriciler sıfırdan başlayabilir ve baştan sona hatasız bir uygulama oluşturabilir.

Android Studio Kurulumu Nasıl Yapılır?​

Uygulamayı resmi web sitesinden hemen indirebilirsiniz. Öncelikle Developer.android.com adresine gidin.İşte ana sayfanın üst kısmındaki menü. Bu menülerden Android Studio'ya tıklayın. Bu platformun özelliklerinin açıklamasını ve eşzamanlı indirmeyi içeren bir sayfa açılacaktır. Ortadaki "Android Studio'yu İndir" düğmesini tıklayın. Açılan indirme sayfasını okuyarak kullanım koşullarını kabul etmiş olursunuz.Daha sonra indirme butonu aktif hale gelir.

Tıkladıktan
sonra dosya indirilmeye başlayacaktır. Android Studio kurulum dosyası yaklaşık 900 MB yer kaplar ve çok büyük bir dosya olmadığı için kısa sürede bilgisayarınıza indirilecektir. Tamamen ücretsiz olduğu için herhangi bir ücret ödemezsiniz.

Android Studio’nun Temel Özellikleri Nelerdir?​

Android Studio, bunları oluşturmak için araçlarla birlikte çok güçlü bir kod düzenleyici ve geliştirme ortamı sunar. Tüm Android platformlarını desteklemesinin yanı sıra kullanıcılara kolaylık sağlamak için “Akıllı Kod Düzenleyici” adlı bir sisteme de sahiptir.

Anında Başlatma, uygulamayı hızlı bir şekilde başlatır, böylece hata durumunda düzenleyebilir veya derleyebilirsiniz. Bu, çalışma hızınızı önemli ölçüde artırır. Uygulamanızı test etmek için kapsamlı bir test aracı sağlar.

Ayrıca Android Studio, yaygın olarak kullanılan uygulama işlevleriyle kod şablonları oluşturmanıza olanak tanır. Bu, tekrarlayan görevlerde zaman kazandırır.

Aslında özelliklerinin çoğu, geliştiricilere zaman kazandırmaya ve hızlı ve hatasız uygulama geliştirmeye dayanmaktadır.

Android Studio Kullanımı ile İlgili Diğer Bilgiler​

Sade ve anlaşılır yapısı sayesinde herhangi bir karmaşıklık yaratmadığı için kullanımı oldukça kolaydır. Bu platform üzerinden SDK serisinde oluşturduğunuz projenin yapısını görebilirsiniz. Projeniz burada dosyalara kaydedilecek.

Android Studio'da ayrıca çok esnek bir yönetime dönüş yapısı var. Gradle bunun için kullanılır.

Gelişmiş test seçenekleri, gerçek zamanlı olarak değişiklik yapmanızı sağlar. Size bu değişiklikleri görsel olarak anında tanıma fırsatı verir. Uygulamaların aynı anda farklı Android cihazlarda nasıl görüneceğini de kontrol edebilirsiniz. Farklı çözünürlüklere sahip cihazlar ile bu çeşitliliği genişletebilirsiniz.

Kullanıcı arayüzünün sürükle-bırak yapısı, kullanımı çok daha hızlı hale getiriyor.

Android Studio İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?​

Android Studio'yu kullanmak için Microsoft Windows 7 veya sonraki bir sürüme ihtiyacınız var. En az 3 GB RAM ve 2 GB kullanılabilir depolama alanı yeterli olacaktır. Ancak, biraz daha iyi bir sisteminiz varsa, görevlerinizi daha hızlı halledebilirsiniz. Macintosh işletim sistemi kullanıyorsanız, MacOS X v10.10'a ihtiyacınız vardır.Ayrıca Windows'ta olduğu gibi 3GB RAM ve 2GB depolama ile kullanabilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri