Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Paypal Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Greatking Çevrimdışı

Greatking

Admin
Katılım
23 Tem 2013
Mesajlar
904
Tepkime puanı
47
Puanları
28
Yaş
36
Web sitesi
Discord
greatking
Cinsiyetiniz
Bay
Şube
Bursa
Uzun yıllar Paypalı her anlamda kullanmış ve paypal konusunda yaşamadığı tecrübe kalmamış deneyimli bir paypal kullanıcısı olarak, paypal kullanan tüm üyelerimize rehber olacağına inandığım önemli ayrıntıları sizlerle paylaşıyorum. Umarım işinize yarar.

1) Paypal almak, satmak, bozdurmak paypal kullanıcı sözleşmesine aykırıdır, tespiti halinde paypal hesabınızı sınırlayabilir ve sizi sıkıntıya sokacak uygulamalara gidebilir, bu nedenee paypalı alım-satım amaçlı kullanıyorsanız bu riske 7/24 hazır olmalısınız.

2) Paypal'ın temel felsefesi ALICI KORUMASI üzerinedir, paypal da parayı gönderen her zaman haklıdır, fiziki ürün satıp bunu kargo makbuzlarıyla ispatlasanız dahi karşı taraf gelen ürünün sahte, ayıplı vs. olduğunu iddaa edip gönderdiği parayı kolayca geri alabilir. Satıcı iseniz PP ile satış yaparken 2 kere düşünmelisiniz.

3) Paypal ortada hiçbir neden yokken kendiğiliğinden soruşturma başlatarak hesabınızı sınırlayabilir, hesabınızdaki parayı bloke edebilir yada hesap bakiyenizi eksiye düşürüp sizi borçlandırabilir. Bakiyenizdeki tutarı 6 ay blokeye alıp size öyle iade edebilir. Size tavsiyem Paypalı sadece ödeme yapmak için kullanmanızdır.

4) Paypal'da dolandırılma vb. durumlara karşı 45 günlük itiraz süresi ve 60 günlük yetkisiz işlem süresi mevcuttur. Yaptığınız bir ödemeyi, benden habersiz hesabıma girilip gönderilmiş diyerek 2 ay sonra bile geri çekip karşı tarafı eksi bakiye ye düşürebilirsiniz. Aslında alıcı koruması denen bu dispute ve yetkisiz işlem aksiyonları dolandırıcılar için çok büyük bir açık teşkil etmekte ve dolandırıcılar da bunu çok güzel kullanmaktadır. Bu tür durumlara karşı, ödeme alırken 2 kere düşünün.

5) Paypal sizden kredi kartı bilgileri, banka ekstresi, kimlik fotokopisi, dekont vb. belgeler isteyebilir, ve bu belgeleri alabilmek için ortada hiç bir sebep yokken hesabınızı sınırlayıp, belgeleri gönderin sınırlamayı kaldıralım diyebilir.

6) Paypal'da hiç bir işlem yapmasanız dahi Paypal hesabınızı kapatmayarak 7 yıl boyunca bilgilerinizi veritabanında saklayabilir. Ayrıca paypal hesabınızı kapatsanız bile son işlemden 60 gün sonra bile açılabilecek bir dispute ile Paypala karşı borçlu duruma düşebilirsiniz.

7) Paypal hesabınız eksiye düştüyse ve sınırlandıysa eksi bakiyeyi sadece İrlanda da bulunan ve ingilizce hizmet veren bir telefon numarasını arayarak, kredi kartı ile yada verilen adrese bir çek göndererek düzeltebilirsiniz.

8) Paypal TR müşteri hizmetlerinde karşınıza çıkacak tüm operatörlerin hiç birinin işlem yapma yada karar verme yetkisi yoktur, sadece sizi dinleyip not alırlar ve genelde size yardımcı olamazlar, çünkü tüm kararlar singapurdaki merkezde verilmektedir.

9) Paypal ile ilgili Hukuki boyutta ülkemizde henüz tam bir bilgi yok, paypal sözleşmesinde yazan bir çok şey T.C. yasalarıyla çelişmektedir. Örneğin her ne kadar PP sözleşmesinde yazsa bile T.C. yasalarına göre müşterininin hesabından bilgisi dışında para çekilmesi suçtur, Bankaların bile böyle bir yetkisi yoktur.

10) Son olarak, Kendi adınıza olmayan sanal kredi kartları ile onaylatıp kullanacağınız PP hesaplarının bir süre sonra mutlaka sınırlandırılacağını bilmenizi ve buna göre karar vermenizi tavsiye ediyorum.

Bunların dışında merak ettikleriniz için konu altından mesaj yazabilirsiniz. İyi forumlar.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar