Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Oyunu Kolaylaştıran Yazılımlar

Çevrimdışı

kLoptOmaNo

04ofeditoru
Katılım
8 Ağu 2014
Mesajlar
80
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Şube
Batman

xfire.png

Yazılımın arayüzü bir liste şeklinde tıpkı Messenger’daki gibi arkadaş listenizi göstermekte.Eklediğiniz arkadaşlarınızın online olup olmadığını ve hangi oyunu oynadıklarını görebiliyorsunuz.
Xfire açık olduğu sürece, listedeki oyunlardan birini oynadığınızda oynama süreniz kaydeliyor. Arkadaşlarınız profilinize baktığında hangi oyunu kaç saat oynadığınızı görebiliyor. Bunu isterseniz bir görsele dönüştürüp örneğin herhangi bir forumda imzanızda kullanabiliyorsunuz.

Eğer yüklü oyunlarınızın birine güncelleme çıktıysa, Xfire bunu size haber vererek sisteminize indiriyor. Böylece oyununuz her zaman güncel kalıyor. Oyun güncellemelerini ayarlar kısmından kapatabiliyorsunuz eğer isterseniz.
Xfire devasa online oyunlar da dahil olmak üzere binlerce oyunu destekliyor. Bu yüzden yüklü oyununuzu gözden kaçırması mümkğn değil. Çok oyunculu oyunlarımız içinde büyük kolaylık sağlayan fonksiyonları mevcut.

Yazılım özellikleri bunlarla bitmiyor. Özellikle paylaşım kısmında çok güzel özellikleri olan Xfire, sizlere oyundan video çekme ve görüntü yakalama imkanı da sunuyor. (Çektiğiniz videoları oyun oyun ayırıyor) Oldukça basit olan bu işlemleri varsayılan tuşlarla yapmanız mümkün. Bunların yanı sıra oyun oynarken canlı yayında yapabiliyorsunuz. Evet bu oyuncu yazılımları açısından bir ilk ! Xfire’ın internet sitesinde profil sayfaları var ; açtığınız üyelikle orada bir profil sayfanız oluşturuluyor. Oyundan aldığınız videolar ve ekran görüntüleri upload ettiyseniz bu sayfa aracılıyla arkadaşlarınıza yayılabiliyor. İsterseniz buradan Facebook gibi sosyal ağlara bağda kurabiliyorsunuz.

Oyun içinde sesli iletişim şart olduğu zamanlarda Xfire yanınızda. Arkadaşlarınızla yine Xfire kullanarak sesli iletişim kurabilirsiniz. Tüm bu fonksiyonlarıyla birçok yazılımın ayrı ayrı yaptığı işi, Xfire tek başına yapıyor.



Fraps
Fraps-3.4.6.jpg

Onun tek görevi var; kaydetmek oyun oynarken saklamak istediğiniz anlar Fraps ile kolaylıkla kaydedebilirsiniz Video açısından çok sayıda özelliği bünyesinde barındırdığından, kendi sisteminize en uygun ayarları seçebiliyorsunuz. Çekeceği videonun Fps değerini, kaynak alacağı ses çıkışını siz belirleyebiliyorsunuz. Oyunlardan profesyonel kayıtları fraps ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Belirleyeceğiniz saniye aralığında seri ekran görüntüsü yakalama fonksiyonu da var. Oyun oynarken FPS değerini ekranınızda gösterme ve benahmark yapma fonksiyonu da Fraps’ta mevcut. İlgi değerini ekranın neresinde gösterileceğini, testin ne kadar süreceğini ve hangi tuşlarla başlatılıp bitireleceğini belirleyebiliyorsunuz.



TeamSpeak


teamspeak-3-tools.png

Oyunlarda sesli iletişim deyince akla ilkj gelen yazılımdır belki de TeamSpeak. Sesli iletişimle ilgili gereken ne varsa oyuncuya sunuyor, kalitesinin de hakkını veriyor doğrusu. Oldukça basit ve herkezin anlayabileceği fonksiyonlar barındıran uygulama, yeni sürümünün getirdiği özelliklerle birlikte tadından yenmeyecek bir kıvama geldi. TeamSpeak artık sadece oyuncular için değil ofis çalışanları , telekonferans yapmak isteyenler, kurumsal işletmeler, kısacası anlık sesli iletişim gerektiği her iş çin kullanıulan bir yazılım halinde

İşletim sisteminiz Windows, Mac ya da Linux olsun farketmiyor. TeamSpeak hiç birini affetmiyor cayır cayır hepsinde çalışıyor. Klasik sürüme göre daha gelişmiş olan ses kalitesi geliştiricileri tarafından “Kristal Berraklığında Ses Teknolojisi” olarak adlandırılmıştır.

Ses gönderme ve alma konusunda ayarlara bakacak olursak karşımıza ses aktivasyonlu ve tuş aktivasyonlu olmak üzere iki seçenek çıkıyor. Ses aktivasyonu siz konuştuğunuzda mikrofonu devriyeye sokuyor ve kanaldakilere sesiniz gönderiliyor.Tuş aktivasyonundaysa sadece ilğili tuşa basıp konuştugunuzda sesiniz gidiyor.

TeamSpeak kullanmak için sunucu kiralamanız gerekmiyor. Ücretsiz sunucularda mevcut. Tabi bunlarla yapabilecekleriniz sınırlı olduğundan ihtiyacı olanlar sunucu kirelama yöntemini seçmekte.
TeamSpeak kullamında “headset” denilen mikrofonlu kullaklar da kullanış, çünkü ses tekrar mikrofona gitmez, kulağınıza gelir.Hoparlör kullanıldığında durum farklı olacak, gelen sesler tekrardan kanaldakilere iletilecektir. Bu istenmeyen durumu önlemek için headset olmasada kullaklık takmalısnız.



Ventrilo
ventrilo-server-client-download.jpg

Ses kalitesi oldukça yüksek, TeamSpeak kadar ayrıntılı özellikleri olmasa da basit ve kaliteli bir diğer anlık sesli iletişim yazılımı da ventrilo. Ses kalitesinin yüksek olması düşük hızda internet kullanıcılarını olumsuz yönde etkileyebiliyor, bu yüzden ülkemizde da ha düşük kullanım oranına sahip.

Ventrilo’da TeamSpeak’e göre farklılık gösteren özelliklerden biri kişiye özel ses göderme fonksiyonu. Bu fonksiyonla kanaldakiler arasından seçtiğiniz kişiye özel ses gönderebiliyorsunuz. Özellikle oyun içi iletişimde karmaşa yaratmamak adına oldukça kullanışlı bir fonksiyon olduğu söylenebilir. Cüzi miktarda alınabilen sunucularıyla MMOFPS için olmasa MMORPG oyunları için ideal bir yazılım.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar