Greatking
Admin
- Katılım
- 23 Temmuz 2013
- Mesajlar
- 1,066
- Puanları
- 448
- Yaş
- 35
- Discord
- Greatking#7993
- Cinsiyetiniz
- Bay
- Şube
- Bursa
Orta çağı anımsatan en güzel oyunlardan biri olan Medieval Dynasty yeni başlayanlar rehberi ile karşınızdayız. Oyuna başladıktan sonra neler yapmanız gerektiğini ve ilk hangi icraatların sizi hayatta tutabileceği ile ilgili ipuçları içeren bu rehber gününüzü kurtarabilir.
Medieval Dynasty Başlangıç Rehberi: Oyunun Konusu
Medieval Dynasty orta çağda hayatta kalma simülasyonudur. Hikaye olarak savaştan sıkılıp kaçan bir genç askerin hayatını anlatmaktadır. Hiç bilmediği bir diyara amcasının yanına giden genç karakterimizin, amcasının vefatını öğrenmesi üzerine yeni bir hayat kurma tecrübesini anlatmaktadır. Tamamen farklı bir diyarda geçen oyunda harita içerisinde bulunan diğer köylerle etkileşimde bulunarak kendi köyümüzü yaratma çabası içerisine giriyoruz. Peki bu oyunda nasıl hayatta kalmak için en önemli ipuçları nelerdir?Görevler
Karakterimizin daha hızlı gelişebilmesi, tecrübe ve teknoloji puanlarını daha hızlı bir şekilde açabilmesi için ilk öncelik tüm görevleri yapmaktan geçiyor. Çünkü her görev bize belli bir miktarda para kazandırırken aynı zamanda görevi veren karakterin bulunduğu köy ile de aramızı geliştiriyor. Ayrıca sizin kendi köyünüzün de puanı doğru oranda artıyor. Bu sayede yeni insanları köyünüze çekebiliyorsunuz.Yiyecek
Oyunun olmazsa olmazı yiyecekleri sürekli stok halinde bulundurmak fazlasıyla kritik bir öneme sahip. Özellikle kış mevsimine girmeden güzel bir yiyecek stoğunuz bulunursa çok rahat edersiniz. Çünkü kışın tarlalarla ilgilenmek zor ve ava gitmek neredeyse imkansız. Bu yüzden yiyecek durumunuzu sürekli gözden geçirin. Eğer köyünüzde yeni yeni insanlara da yer açtıysanız stok limitiniz 2 katına çıkmalıdır.Suya Yakın Yerleşke
Köyünüzü ilk kuracağınız zaman suya yakın olmasına dikkat edin. Çünkü Medieval Dynasty geliştikçe birçok yeni mekanik oyuna eklendi. Artık sürekli su taşımalı ve birçok işimizi su ile halletmeliyiz. Ayrıca düzenli olarak su içmemiz gerektiğini de unutmayın!Medieval Dynasty Başlangıç Rehberi: Doğru Görev Dağılımı Nasıl Yapılır?
Köyünüze çektiğiniz yeni insanları ilk olarak yiyecek ve odun gibi kritik işlere atayın. Eğer direkt olarak atölye gibi işlere atarsanız halk mutsuz olacak ve sağlığını kaybedecektir. Bu yüzden doğru bir görev dağılımı izlemek oldukça yüksek öneme sahiptir.Hızlı Büyümeyin!
Birçok Medieval Dynasty oyuncusunun yaptığı en büyük hata oyunda hızlı bir şekilde gelişmeye çalışmak. Fakat hızlı bir büyüme plansızlık demektir. Bu yüzden stoklarda bulunan yiyecek ve odununuz kısa sürede bitebilir. Fazlasıyla dikkat ederek ve yavaşça büyümeniz oyunun sonunu getirmeniz demektir. Hatta ilk köylüyü almadan önce evlenme yolunu seçebilirsiniz. Bu sayede eşiniz size işlerde yardım edecek ve sürekli yemek hazırlayacaktır.Sizler için hazırladığımız Medieval Dynasty başlangıç rehberi oyuna girmeden önce yol gösterici olacaktır. Eğer takıldığınız bir nokta olursa yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. Bu sayede çözümü için hızlıca cevap verebiliriz. Dilerseniz ücretsiz bültenimize kayıt olarak bilgilendirici oyun rehberleri paylaştığımız zaman bildirim alabilirsiniz.
Nasıl Satın Alabilirim ?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
veya
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
üzerinden satın alabilirsiniz.Genel Tavsiyeler
- Kimseye görünmeden köylerdeki malzemeleri toplayabilirsiniz ( Unutmayın ki çalarken biri etrafta olursa veya görürse sizi şöhretiniz de düşüş yaşanacaktır )
- Kesinlikle topladığınız taşı veya çubukları köylerdeki Npc'lere satmamanızı tavsiye ederim. Aşağıda yazacaklarım ile onları da size açıklayacağım.
- Yerleşkenizi dikkatlice seçmenizi tavsiye ederim, Yerleşebileceğiniz 4 veya 5 adet kadar güzel ve bir o kadar da etrafında çeşitliği olabilecek mekanlar bulunmaktadır. Onları'da resimli olarak paylaşacağım size.
- Oyunda çaldığınız eşyaları aynı köydeki NPC'lere satılmayacağını da bildirmek isterim. Basit ama akılda kalıcı olması sebebi ile.
- Köyünüze veya yerleşkenize adam seçerken hangi mesleği veya işi yaptıracaksanız o özelliğinin minimum 2 olmasına özen gösterin.
- Ufak bir de kolaylık sağlaması için tüyo verecek olursam yerleşkenizin dışında genellikle gittiğiniz köyün yanına kaynak deposu inşa etmenizi öneririm. Yerleşkenizde depoya koyduğunuz ürünleri orada da alabiliyorsunuz. Taşıma açısından kolaylık olur hem de.
- Yerleşkenizi kurarken mini olmaya özen gösterin. Ne kadar fazla arsaya yayılırsanız verginiz bir o kadar fazla gelecektir.
- Mutlaka yerleşkenize ilk önce Kaynak Deposu kurmaya özen gösterin.
- İhtiyacınız olduğu kadar ev kurmanızı tavsiye ederim. Çünkü yapabildiğimiz binalar sınırla sayıda. İleride daha fazla ihtiyacınızın olacağı yapılar açılacaktır.
- Bir süre ilerledikten sonra köyünüzün etrafını taş ve kütük duvarlar ile kapatmanızı kesinlikle unutmayın. İlk başta kütük duvarlar ile başlayabilirsiniz.
- Mevsimleri ilerledikçe yapılarınızda da göçük ve bozulmalar meydana gelecektir. Yapıların tamirini sakın unutmayın.
- Kendinize eşiniz olarak seçtiğiniz hanım ile her gün muhabbet etmeyi ve sempatisini kazanmayı unutmayın. Sempatisini minimum %60 yaptıktan sonra iltifat ederek gönlünü kazanabilirsiniz. Şayet evlenmeniz ve varisinizi büyütmeniz uzun sürebilir.
- Ağaçların uzama süresi 2, taşların ise 1 yıldır.
- Madende ki demir topladığınız depositler her oyun içi mevsimde sıfırlanmaktadır.
- Tavsiye etmemekle beraber oyun içinde sıkıştığınız anda veya hayvanlar tarafından öleceğinizi anladığınız anda Menüden "Kurtul"a tıklayarak kaçabilirsiniz.
Edit : Kurtul seçeneğine tıklayarak başlangıç noktasına atıyordu ve oyuncular bunun kullanımı abarttıkları için artık sadece 2 metre yanına yeniden ışınlanıyorsun.
- Oyun içerisinde de diğer oyunlarda olduğu gibi kafadan vurduğunuz takdirde daha fazla Hasar ve Yavaşlatma etkisi yaratır.
- Her mevsim sonunda saat 12 olunca karakteriniz otomatik olarak bulunduğu konumda uykuya dalar ve Can,Yemek ve Su oranı sıfırlanarak tam takır yeni mevsime hazır olursunuz.
- Köylülerinizin ve diğer köylülerin görevlerini yapmanızı öneririm Şöhret ve bir takım güzel ödüller alabilirsiniz.Oyunun orta kısımında bir süre sonra işinize yaramayabilir.
- Köydeki vatandaşlarınıza ne kadar iyi bir ev sunarsanız o kadar fazla mood'u yüksek çalışacaktır. ( Örneğin 3.Seviye Taştan bir ev )
Hangi Meslek Nasıl Daha Hızlı Kasılır ?
Ham Madde ÇıkarımıAğaç ve Maden yaparak geliştirebileceğiniz bu mesleği en hızlı kasmanın yolu Ham Madde Çıkarım Bilgisi perkini geliştirerek gerçekleştirebiliriz. Şuan için başka bir sistemi bulunmamaktadır.
Avcılık
Oyun başında kesinlikle tuzaklar kurarak ve büyük boyutlu hayvanları avlayarak (Ayı-Kurt-Domuz)daha hızlı kasabilirsiniz.Bir süre sonra köyünüz geliştikçe bu mesleği geliştirmenize gerek bile kalmayabilir.
Çiftçilik
Çiftçilik geliştirilmesi kolay fakat zaman bakımından bir o kadar da uzun süren bir meslek.İneklerinizden süt toplarken, koyunlarınız yününü toplarken, tarlanızı sürüp hasadınız toplarken geliştirebilirsiniz.
Diploması
Adından da belli olduğu gibi komşularınızı ve köylerdeki Npc ler ile konuşarak geliştirilebilir bir meslek. Ne kadar çok insan ile konuşup sempatisini kazanır iseniz o kadar sizin item alış ve satışınız için faydalı olmaktadır.Aynı zamanda köylüleriniz için daha fazla ruh hali puanı elde edebilirsiniz.
Sağkalım
Sanıyorum ki kasılması en kolay meslek olabilir.Yerden topladığınız çubuklar, mantarlar, otlar ve taşlar size bu mesleği geliştirmeniz için büyük bir fırsat. Tavsiyem çubuk toplamanızdandır.Dallardan toplanan çubuklardan 3 veya 2 şer adet çubuk düşeceği için daha hızlı geliştirilmesi mümkün.
Zanaat
Zanaat'da Sağkalım mesleği kadar kolay olduğu için çok fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum.Yakmalık Odun için çevirdiğiniz kütüklerden, ateş üzerinde pişirdiğiniz etlerden, geliştirdiğiniz evlerin duvarlarından,derileri, ketenleri ve yünleri çevirdiğiniz giysilerden,araç gereç yapımlarından ve kazanda pişirdiğiniz yemeklerden mesleği geliştirebilirsiniz.
Not: Eğer bu meslekleri hızlıca geliştirmek istiyorsanız meslek geliştirme sayfalarının üst kısmındaki vereceğiniz 3 adet perk özelliği olan Bilgi kısmı, gelişmenize çok katkı sağlayacaktır.Daha sonra bu geliştirdiğiniz özellikleri değiştirmeniz için karınıza danışmanız yeterli olacak:
Detaylı Haritaya Kesinlikle Göz Atmalısınız.
Arkadaşlar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
haritaya ulabilirsiniz. Uzun emekler sonucunda hazırlanmıştır. Yabancı kaynaktır bilginiz olsun.Mevsimlerdeki Hasat Sistemi.
Arkadaşlar sıralaması şu şekilde olacak. Ürün - Ekilebildiği Zaman - Toplanabildiği zamanPancar : İlkbahar - Yaz
Lahana : İlkbahar/Yaz - Yaz/Sonbahar
Havuç : İlkbahar/Kış - Sonbahar/Yaz
Keten : İlkbahar - Yaz
Yulaf : İlkbahar - Sonbahar
Soğan : İlkbahar - Yaz
Çavdar : Sobahar - İlkbahar
Buğday : İlkbahar/Sonbahar - Sonbahar/Yaz
- Yeni :İlkbahar aylarında kesinlikle tarlanıza keten ektirmeyi unutmayın. İleride kullanışlı materyaller açıldığında işinize yarayabilir.