Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Kara inci kullanım klavuzu

birthday

04ofeditoru
Şube
Kahramanmaraş
Kara inci kullanım klavuzu
Satın almış olduğunuz ürünlerde bir kullanım kılavuzu vardır hani bizde o tarz bir şey hazırlayalım. En azından oyuncuların neyi nasıl yapması gerektiği oyunun mantalitesini açıklayalım.

Bu oyunda bir yerlere gelmek istiyorsanız her zaman planlarınızı uzun vadeye yaymalısınız. Bir yaratığı keserek ondan düşen itemleri giyip oyuna devam edemezsiniz. Her şey bir emek sonucu oluşur. Örneğin oyunda sözü geçen bir silah sahibi olmak istiyorsanız 12.000 iyi demir cevheri lazım bir o kadar kok kömürü. Yani bir silah için 1 madenci 1 oduncu çalıştırıyorsanız 7/24 2 hafta civarında bu çarları çalıştırmanız gerek. Bahsi geçmişken tek çar ile bütün ihtiyaçlarınızı karşılamak imkansız gibi bir şey mümkün fakat sıkılırsınız eninde sonunda. Hızlı bir şekilde gelişmek istiyorsanız ve kimseye muhtaç olmak istemiyorsanız 1 ana çar (tavsiyem imparatorun gardiyanı ) 1 yan çar (silahlı işadamı) 1 madenci 1 oduncu.

Gelelim sıkça sorulan sorulara.

Hemen hemen her oyuna yeni başlayan daha 3 level bile olmadan pet peşinde koşmaya başlıyor evet petler başlangıçta size yardımcı olur birlikte kasarsanız rahat edersiniz vakit kazanırsınız. Fakat kedi köpek ayı örümcek kuş size yardımcı olamaz ayak bağı olur paranız boşa gider. O yüzden 400 puanı ödeyip ya item malldan bir pet alacaksınız yada bulut eventından bir boğa denk gelecek. Önümüzdeki günlerde bulut eventının kalkacağını varsayarak tekne yarışlarını da önerebilirim. Zorda olsa buradan elde etmeniz mümkündür.

Petim kalitelimi haha evet 400 puan bayıldınız ve pet aldınız önüne gelenden dayak yiyor dimi?
Şimdi işin kumar kısmına başlayacağız. Her petin kendine göre değişken değerleri vardır büyüme değerleri. Kaliteyi boş verin o tamamen bir aldatmaca . Petinizi açtığınızda üstüne tıklayın gelen menüde alt tarafta 2 ayrı özellik göreceksiniz. Temel Özellik Eklenmiş özellik.
vymyqg.jpg

Başlangıçta temel özellikler önemli burada yazan değerlerde büyüme yazan bölüme dikkat ediniz lütfen bu her lvl atladığında eklenecek değeri belirtiyor. Bu değerleri item malldan alacağınız haplar ile değiştirmeniz mümkün. Her kullanımdan sonra değerlerin değiştiğini görebilirsiniz eğer şanssızsanız binlerce puanınızı ideal değerleri yakalayana kadar harcayabilirsiniz. Ama korkmayın ben birçok kişiden 3 4 hap ile ideal değerleri yakaladığını duydum bende onların yalancısıyım Peki nedir bu ideal değerler? Hp tamamen fasa fiso 100 yeterlidir. Saldırı en azından 12- 14 arası olursa gayet iyi . Savunma 12 - 14 arası yine ideal. Vuruş oranı 6.5 - 8 .Kaçış 5.5 ideal değerler. (Lütfen unutmayın bunlar tamamen benim kişisel görüşlerim). Gelelim sağ tarafta bulunan eklenmiş özelliğe. burada da eğer uygun değerleri bulamadı iseniz yine item malldan petiniz 40 lvl olunca kullanabileceğiniz haplara gidicez. Tavsiyem trilyoner değilseniz kesinlikle hırs yapmayın sonra ağlarsınız. İdeal değerler : Kritik Darbe 40 Kritik Darbe direnç 25 Hasar Bonusu 50 Hasar azaltma 50 Karşılama 60. Eğer bu değerlerde 50-60 lvl bir petiniz varsa Madagaskar ve Bombay yaparken size yardımcı olacaktır. Pff pet kısmını şimdilik kapatalım sorunuz olursa bu başlık altında yine cevaplarız lütfen oyun içinden pm atmayın.

Abi benim görevim var yardım eder misin? Genelde bu tarz pmler çok geliyor öncelikle görevinizi kendiniz yapmayı deneyin en azından deneyin yapamıyorsanız çevrenizde o an bulunanlardan yardım isteyin yardım istediğiniz şahıs Salinas ta sizin göreviniz Genoa da ise büyük ihtimal olumsuz cevap alacaksınızdır en kolayı çevrenizden yardım istemek. Eğer oda yoksa ( bu popülasyonla büyük ihtimal yoktur) Genel sohbete yazın eninde sonunda bir takım bulacaksınız. AAA genele yazamıyor musunuz? Şöhretiniz yetmiyor ? Çok basit biraz kasın görevleri bir yere kadar yaptıktan sonra zaten azda olsa bir şöhret sahibi olacaksınız. Fakat yeterli değil Atinadan dışarı çıkın şöyle bir etrafı turlayın Kıbrıs İstanbul Sicilya ya gidin orada yerlerde gördüğünüz otlardan deniz kabuklarından birer tane toplayın yaratıklarda ezik olduğundan onlardan da birer tane kesin Pascal a iletin büyük ihtimal ile yeterli şöhreti 30 - 45 dakika içinde toplayacaksınız. Ayrıca çevrenizi tanımış olursunuz. Tekrar görev mevzuna dönelim. Bu böyle gitmez her gün ondan bundan yardım isteyerek bu oyun bitmez kendi takımınızı bulun arkadaşlar edinin ve düzgün bir loncaya girin. Loncalar bu iş için en ideal yoldur. Eğer yeni başladı iseniz ve herkesin 120 lvl olduğu bir loncaya girerseniz yine hayal kırıklığına uğrarsınız. Büyük ihtimal o loncadaki kimse Madagaskar a falan uğramıyordur.

Ben ne kasıcam? 1 Meslek skili ve 17 alt skill mevcut burada hepsini uzun uzun anlatmayacağım fakat olmazsa olmazlara değineceğim.

Skiller 3 noktadan oluşur 1 den 31 e kadar birinci evre 31 den 100 e kadar ikinci evre 100den 120ye kadar üçüncü evre. Oyunun başlangıcında 8 skili 31 lvl üstüne geçirebilirsiniz.

1 Bilek gücü
2 Deniz Savaşı
3 Denizcilik
4 Ticaret
5 Simya
6 İlaç
7 Pala
8 Mesleğinize uygun başka bir silah veya gemi yapımı.

Bu 8 ana skili mutlaka kasın üzülmeyin diğer skilleride kasabileceksiniz. Oyundaki toplam skill lvlliniz 1.000 olduğunda (yanlış hatırlıyor olabilirim) dokuzuncu skilinizi 31 lvl üstüne atlatabilirsiniz. Daha fazla skilinizi 31 lvl üstüne taşımak istiyorsanız item maldaki destekleyici kitaplardan alabilirsiniz.

Eeee bu geldi 100de kaldı artık üçüncü evre lazım demek ki. Üçüncü evreye sadece kitaplar ile geçebilrsiniz. En kolay yolu yine item maldaki üçüncü evre kitaplar. Yok ben para vermicem diyorsanız onunda yolu var biraz uğraşırsınız ama bir kaç ay kadar belki :P Kasırga adasında T-rex ve Rowan dededen bu kitapları düşürmek mümkün. Normal dropta zor düşer ama 2x 3x kitapta işiniz daha kolay.

Bir insana bir balık ver bir gün beslensin. Ona nasıl balık tutacağını öğret ömür boyu beslensin. Hem çok zevkli hem de bir okadar sıkıcı bir işe gelelim. Balık tutmak açık denizde. Balık tutarak başlangıçta ihtiyacınız olan birçok iteme ulaşmanız mümkün. Açık denizde genelde 2 çar ile balık tutulur biri kılavuz biri tutucu. Kılavuz tutucuyu balık sürüsünün üstünde tutar diğeri ise balıkları tutar. 3 değişik levelde balık sürüsü mevcuttur. Düşük orta ve yüksek seviye.

15oj9tx.jpg

Yukarıdaki resimlerde Avrupa ve Asya da ki balıkçılık alanlarını görebilirsiniz.

Low lvl. Shoal düşük lvl balıkçılık alanı.
Junior shoal orta lvl balıkçılık alanı.
Senior shoal yüksek lvl balıkçılık alanı.
Tahmin edebileceğiniz gibi yüksek lvlde daha iyi itemler çıkar fakat balıklar çok hareketlidir kılavuzunuzun balığı sürekli takip etmesi gerekir diğer lvllerdeki sürüler ise daha yavaş ve nadir hareket eder.
Düşük lvl balıkçılık alanında 43 63 lvl takılar obsidyen safir olivin ve koloni malzemeleri bulabilirsiniz.
Orta lvl balıkçılık alanında 63 83 lvl takılar ve kan taşı gibi itemler.
Yüksek lvl balıkçılık alanında ise 73- 93 lvl takılar düşer ayrıca kan taşı gibi itemler bura dada mevcuttur. Yüksek lvl alanda ayrıca karides kabuğu gibi itemlerde bulabilirsiniz bu kabuklar sayesinde kemik pala gibi itemler için gerekli ve çok nadir elde edilen hazineleri de yakalama ihtimaliniz var.

Hazineler. Oyunun olmazsa olmazı. Şeref kasmanızın en kolay yoludur. İtem yapmanız için gerekli olan ana malzemeleri de ayrıca bu şekilde elde edebilirsiniz. Şu an için oyunda 4 ayrı lvl hazine haritası var . Bu haritaları yapabilmek için harita parçacıklarına ihtiyacınız olacak ve bunları kestiğiniz yaratıklardan toplayabilirisiniz. Kestiğiniz yaratıklardan düşe harita parçalarını Barselona daki hazine avcısına vererek birleştireceksiniz. Diyelim ki lvl 4 harita deniyorsunuz illaki lvl 4 harita gelmez lvl 1 2 3 4 gelme olasılığı mevcuttur en düşük ihtimalde lvl 4 gelmesidir. İsyan edebilirsiniz bu duruma fakat her denemenizde lvl 4 alsa idiniz ozaman lvl 4 hazinenin hiçbir değeri kalmazdı.

1 Lvl harita: 6 Parça harita +54,000 sikke
2 Lvl harita: 12 Parça harita +216,000 sikke
3 Lvl harita: 24 Parça harita +864,000 sikke
4 Lvl harita: 50 Parça harita +3,750,000 sikke

Ayrıca eğer ilk üçe girebilirseniz o gün ödül almanızda mümkün. Birinci 100.000.000 ikinci 50.000.000 üçüncü 25.000.000 oyun parası ödül alabilir. Ödüllerinizi sevile varoşların girişindeki npcden gün bitiminden itibaren alabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri