Druid 'in 3 farklı oynayış tarzı vardır yani 3ünden birini seçmek zorundasınızdır
1) Feral
Eğer talent'larınızı Feral ağırlıklı verirseniz kedi ve ayı formdaki vuruş gücünüz dayanıklılığınız gibi şeyler artıcaktır .. yani giyeceğiniz item'lar buna bağlı olarak strenght - agi ve stamina ağırlıklı olması faydanızadır ..
öncelikle bu formlar nasıl alınır şöle alını ayı için lvl10da bi quest yapılır ama inanın bana o kadar zaman oldu ki ne ayı questini ne de kedi questini hatırlamıyorum (kedi questi var mıydı onu bile hatırlamıyorum ) o yüzden lvl10 olduğunuzda ayı formu almanız gerekir zira level kasarken feral seçimi çok ii bir seçimdir ..
Talent Calculator - World of Warcraft lvl55e kadar böyle gitmek mantıklıdır ... zaten level55 olduktan sonra feral'ın mantığını çözeceğiniz için daha sonrasına benim bi katkım olmaz yalnız restoration ağacındaki "Omen of Clarity" bi feral druid için olmazsa olmazdır .. 55ten sonra onu almaya gayret gösterin ...
şimdi gelelim feral olmanın faydalarınaa
1) hızlı level kasarsınız
2) şu anki durumda tank olabilirsiniz dps class da olabilirsiniz gruba bağlı ama bi sonraki patch'de çok ağır bi nerf gelicek feral druid'lere .. talent'taki crit oranları düşecek armor düşecek hp düşecek o yüzden bu patch'den sonra tank olabilceğinizi pek zannetmiyorum .. dps açısından pek bi fark olmasa da bi düşüş yaşanıcak ama yine de level kasmak için feral idealdir.
feral druid'lerde mangle ile şu anda abartı dmg'lar görülüyor o yüzden BGlerde falan pek bi eğlenebilirsiniz ama dediğim gibi bunlara bi ayar çekilecek o yüzden fazla kaptırmayın feral'e

2) Balance (talent dizilimi Talent Calculator - World of Warcraft
Balance ağacı ise druid'in büyüler üzerine odaklanmış halidir fakat level kasarken pek mantıklı değil çünkü düşük level'larda spell dmg veren veya spell critic veren item bulmak çok zor o yüzden level kasarken feral gitmenizi tavsiye ederim .. büyü üzerine yoğunlaştığı için bu büyüleri bi tanımlayalım ..
- wrath : 1.5sn cast süresi vardır ve benim balance druid olarak çok kullandığım bi spell'dir .. hem düşük casting time'ından dolayı hem de critledikten sonra 0.5sn cast time'ının azalmasıyla 1sn 'de atılabilmesi çok cazip geliyor bana
- starfire : normal cast time'ı 3.5sn 'dir .. ama talent'la 3sn olarak ayarlanabilir ve bu talent ayrıca 15% şansla düşmanınızı stun eder (3sn 'lik bi stun) bu da benim en sevdiğim spell'lerden biri ama uzun cast time'ından dolayı pek tercih etmiyorum ama critlediğinde çok yüksek sayılar görebilirsin üstelik stun şansı da cabası
- entagling roots : rakibinizi yere bağlar özellikle mob veya melee class'larla karşı karşıyayken inanılmaz etkilidir fakat büyü attıktan sonra bozulma şansı var.
- nature's grasp : 5 talent puanını verdiğiniz takdirde bu büyü size vuran bir düşmanı 100% root'la yere bağlar ve inanın bana bi yerden kaçarken veya pvp'de inanılmaz etkilidr .. balance druid 'in olmazsa olmazıdır ayrıca nature's swiftness (3dk cooldown'ı vardır ve bi sonraki nature spell'i bi anda yapmanızı sağlar) ile tekrar bi tane root'layabilirsiniz düşmanı yani 2 kere üst üste anında root
- moonfire : çok mana harcamasına rağmen insect swarm'la güzel ikili dot (damage over time) oluştururlar
kısaca balance genelde pvp içindir diyebilirim .. pvp'de ben şu anda feral'den daha çok zevk aldım balance ile ... hele berserk alıp 4.8 starfire gibi dmg'lar vurmak inanılmaz haz veriyor
şimdi gelelim balance olmanın faydalarınaa
1) party'lerde genelde balance tercih edilmez ama girebilirseniz de çok ii dmg yapabilirsiniz ayrıca gerektiğinde healer da olabilirsiniz ..
2) pvp'de (bence ) çok zevklidir ve gayet başarılı dmg'lar yapabilir
3) level kasarken tavsiye etmiyorum mana çok sıkıntı oluyor
4) yok .. bu kadar

gelelim son tercihimize
4) restoration
bu tür druid'ler tamamen healing üzerine odaklanmıştır . ve genelce end-game instance'lar bu tür druid'ler tercih edilir healer olarak .. level kasarken hiç mi hiç iyi deildir çünkü dmg yapamazsınız kolay kolay .. zaten level'ınız 60 veya 70e geldiğinde druid olayını çözeceğiniz için 60 veya 70deyken nasıl bir restoration talent ağacı çizilceğini heralde bilebilirsiniz ... ama gerekirse yine verebilirim
bana kalırsa druid için en iyi profession'lar herbalism ve alchemy 'dir