Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani
OynFrm Reklam Alani OynFrm Reklam Alani

Allods Online Kristal - Taş dengesini ayarlama

KontrolsuzGuc

02ofogrencisi
Şube
Kırşehir
Sitede hiçbir problem yoktur baya uzun bir süredir kullanıyorum.

Site :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Bu site ne işe yarar ?

Diyelim taşlarınız 211-111. Bu taşları 444-444 yapmak için kaç kristal, kaç kristal parça, kaç altın tozu gerektiğini size belirtir.

Sitede garip garip ingilizce kelimeler var. Nedir bunlar ?

Rune Level : Taşın seviyesi
Ratio : Altın tozu - Kristal parça dengesini sağlamak için bir ayar (kristal parça bakımından en ekonomik olan ayar -5 tir.)
Crystal Chips : Hangi taşı basmak için kaç kristal gerektiğini yazan yerdir.
Gold Dust : Hangi taşı basmak için kaç altın tozu gerektiğini yazan yerdir.
I have... : Kaç tane taşınız olduğunu bu bölümden işaretlersiniz. Örneğin 5 tane 1 seviye ve 1 tane 2 seviye taşınız varsa, Rune Level 1 bölümünde I have.. yi 5 yaparız, Rune Level 2 bölümünde I have.. yi 1 yaparız.
I want.. : Kaç seviye taştan ne kadar istediğinizi soran bölümdür. Örneğin taşlarınız 211-111. ve siz 444-444 taş istiyorsunuz. Hemen Rune Level 4 e gelip 6 kere + butonuna basıyoruz. Daha sonraki kısımları ilerde anlatıcam.
I need.. : Bilirsiniz ki taş basmak için daha düşük seviye taşlara ihtiyacınız var. kaç seviye taşa kaç adet ihtiyacınız olduğunu yazan bölümdür.
I buy crystal chips from Auction House : Bildiğiniz gibi oyunda belirli bir altın ile kristal alabiliyoruz. Müzayedenin ortasında kırmızı kristal sembollü kadından bu işlemi gerçekleştirebiliriz. Bu şıkka tıkladığınızda 1 kristalin kaç altına denk geldiğini yazıyorsunuz. Bunu müzayedenin ortasındaki kafasında kırmızı kristal olan kadından bakabilirsiniz.
Gold Dust : Size kaç altın tozu gerektiğini söyleyen bölümdür.
Crystal Chips : Size kaç kristal parça gerektiğini söyleyen bölümdür.
Total gold cost : Size kaç altın gerektiğini söyleyen bölümdür.

Hoca ben anlamadım. Anlatır mısın ?

Örneğin taşlarınız 211-111. Taşlarınızı 555-555 yapmak istiyorsunuz.
Hemen aşağıdaki adımları takip edelim:

1 - Rune Level 1 Kısmını takip edip I have.. bölümünü 5 yapalım. ( 5 tane 1. seviye taşımız var.)
2 - Rune Level 2 Kısmını takip edip I have.. bölümünü 1 yapalım. ( 1 tane 2. seviye taşımız var.)
3 - Rune Level 5 Kısmını takip edip I want.. bölümünü 6 yapalım. ( 6 Tane 5. seviye taş istiyoruz.)
4 - En sağda I need.. bölümünün 89 - 47 - 24 - 12 - 6 olduğunu göreceksiniz.
5 - 6 tane 5. seviye taş basmak için toplam 89 tane 1. seviye, 47 tane 2. seviye, 24 tane 3. seviye, 12 tane 4. seviye taşa ihtiyacımız var. Aralarından herhangi birtanesini seçebilirsiniz. Hepsi birbiriyle denktir. Bunu taşı yükseltirken ayarlayabiliriz.
6 - En alta bakıyoruz. Bize gereken;

Altın tozu miktarı : 13028

Kristal parça miktarı : 1310

Altın miktarı : 157 Altın 30 Gümüş 20 Ba
kır

Hemen bize kaç kristal lazım olduğunu basit bir şekilde hesaplayalım;

2 Kristal parça : 5 Kristal
10 Kristal parça : 25 Kristal
100 Kristal Parça : 250 Kristal
1000 Kristal Parça : 2500 Kristal

Bize 555-555 taş basmak için gerekli olan Kristal : 3275

NOT: Benim altın tozu oranını (ratio) ayarlamaya gerek olmadığı için göstermedim. Ama çok isteyen olursa gösteririm.
NOT2: Konu orjinal Allods Online TR forumundan alıntıdır.
NOT3: Konuyu ben yazdım. Çalana hakkımı helal ETMİYORUM.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri